Kitajske kroglice

February 22, 2006 at 9:21 pm 2 comments

Kroglice iz kitajske zakladnice imajo velik sloves doma in po svetu. Slovijo predvsem po njenih dobrih učinkih, ki jih prinaša vrtenje teh kroglic, in zvoka ki ga ustvarjata.

Ob vrtenju kroglic (vrtimo jih v smeri ali obratni smeri urinega kazalca z desno in levo roko) v dlani masiramo akupresurne točke na roki, ter gibljemo s prsti. Tako z vrtenjem masiramo tudi notranje organe saj so le ti povezani z desetimi prsti na roki, vključno z možgani, jetri, vranico, ledvicama, želodcem,… Pozitivno deluje tudi zvok, ki ga ustvarjata.
Skozi dolgoročno vadbo krepimo telo in razum. Par minutna vadba parkrat na dan in če to počnemo kako leto, bi razliko morali opaziti. Deluje tudi proti stresu.

Vadbo sprva pričnemo z manjšimi kroglicami, da se navadimo, nadaljujemo pa z večjimi. Vrtimo jih tako, da se med seboj čim manj dotikata in oddajata enakomeren zvok, drugače je to znak, da naš ritem ni enakomeren.

Zagotovimo si fizično moč in odpravimo bolezni… vrtimo krogljice :). Res si preberite več o tem…

ib04.jpg

Entry filed under: Zdravje.

AuraGrid Last.fm

2 Comments Add your own

  • 1. izisilver  |  February 26, 2006 at 11:30 pm

    am, mislis te kroglice:
    Ben Wa oziroma japonske kroglice, ki jih sestavljata dve večji železni kroglici, pritrjeni na vrvico. Ženske si ju zjutraj vstavijo v vagino in grejo po vsakdanjih opravkih. Učinek je dvojen. Prvič, kroglice tekom celega dneva prijetno dražijo, in drugič, ženske se naučijo obvladovati tonus vaginalnih mišic. Luksuzne izvedenke japonskih kroglic so votle in napolnjene z živim srebrom ali posebnimi zvončki, kar med gibanjem povzroča še posebej rajcig občutke. Moški ekvivalent so tako imenovana “ritna jajca”, ovalne, masivne polkilogramske kroglice iz kirurškega jekla, ki jih izdeluje ameriška firma Hawk Metals. Na vrvici ali pa tudi ne. Baje ni strahu, da bi ostale v črevesju. Gravitacija naredi svoje.

    Reply
  • 2. maja  |  May 24, 2007 at 9:09 pm

    Kroglice imam doma in mi v kompletu z dišečo palčko(za vzdušje) predstavljajo pravo sprostitev od stresne vsakdanjice. zakon so!

    Reply

Leave a comment

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Recent Posts

Obisk

  • 9,708 zadetkov